Dispozitiv de calibrare a sistemelor de asistență șofer ADAS

Conceputul de a oferi siguranţă şi confort în timpul condusului prin sistemele ADAS  (Advanced Driver Assistance Systems) este  tot mai răspândit la vehiculele de ultimă generaţie.

Sistemele avansate de asistență a șoferului (ADAS) sunt sisteme electronice care ajută șoferii pentru o conducere sigura a autovehiculului, pentru parcare a autovehiculului, pentru ghidarea autovehiculului pe banda de mers si multe altele. ADAS sporește siguranța vehiculelor și a drumurilor și utilizează o tehnologie automată, cum ar fi senzori și camere, pentru a detecta obstacolele din apropiere sau erorile conducătorului auto, pentru a putea răspunde în consecință într-un timp scurt pentru a evita posibilele accidente rutiere.

Aceste sisteme avansate de asistență a conducătorului auto (ADAS) trebuie să fie foarte eficiente, iar pentru a evita accidentele trebuie să aibă o bună conștientizare situațională. Este important să aibă informații adecvate despre împrejurimile imediate ale vehiculului prin senzori radar și camere video.


Radarul și camerele video, pot detecta:
– unde sunt poziționate alte autovehicule.
– unde se poziționează pietonii față de autovehicol.
– cât de repede schimbă autoveniculul din fața banda. Sau dacă are această intenție.
– dacă există obiecte necunoscute și posibil periculoase pentru propriul vehicul.
– semnele de circulație și avertizarea șoferului dacă acesta a încălcat vreo regulă de circulație.

Lista sistemelor avansate de asistență a șoferului (ADAS) care au progresat și au devenit mai frecvent disponibile în prezent:
– Sistem de frânare automată.
– Parcarea automată.
– Display-ul central.
– Display-ul secundar.
– Viziune auto nocturnă.
– Camera de marșarier.
– Detectarea unghiului mort.
– Sistem de evitare a coliziunilor.
– Stabilizarea mașinii împotrivă vântului.
– Controlul vitezei.
– Detectarea somnolenței șoferului.
– Avertisment de coliziune frontală.
– Centrarea mașinii pe banda de circulație.
– Senzor de parcare.
– Senzor de ploaie.
– Senzor de alcool.
– Monitorizarea presiunii în anvelope.
– Recunoașterea semnelor de circulație.
– Avertismente cu scaun vibrant.

Pentru calibrarea rapidă, fiabilă și adaptată viitorului a camerelor video și senzorilor radar față aparținând sistemelor moderne de asistență pentru șofer – ADAS acum detinem un dispozitiv  de calibrare și reglare computerizat.

De exemplu:
            Mașinile devin din ce în ce mai „mai inteligente” ca urmare a camerelor și a senzorilor care sunt adesea integrați pe parbriz. Calibrarea camerelor și sistemelor de siguranță ADAS, montate pe parbriz, este esențială după înlocuirea parbrizului. Când înlocuiți parbrizul unui vehicul echipat cu ADAS, este responsabilitatea dvs. să vă asigurați că, camera și radarele își fac treaba corect, ceea ce înseamnă să interpretați corect informațiile de pe drum. Asadar, la înlocuirea parbrizului este la fel de important nu doar calitatea produselor, ci și montarea și calibrarea corectă a acestor piese de înaltă tehnologie.

IMPORTANT!

În cazul în care mașina a suferit un accident, s-a ajustat geometria roților, s-a modificat garda la sol (chiar și în situația în care am fixat suspensia pentru diverse reparații) si pentru orice intervenţie asupra componentelor acestor sisteme ADAS, se recomandă calibrarea.

Aşadar, calibrarea componentelor sistemelor ADAS este necesară după orice lucrare de montare/demontare a acestora sau orice intervenţie de servisare care afectează geometria vehiculului, deoarece sistemele ADAS funcționează pe baza informaţiilor culese de aceste dispozitive (camera, radar, senzori)

ACUM la dispozitia dvs. detinem echipament Digital ADAS 2.0.